Network Menu

Tokyo

Svenska skolan i Tokyo

Svenska Skolföreningen i Tokyo undervisar elever från förskoleklass till årskurs 9 i svenska språket. Undervisningen sker på onsdagar kl 16.45 – 18.45 på TIS (Tokyo International School) i “upper school building”. Skolan ligger mindre än 10 minuters gångväg från tunnelbanestationen Shirokane Takanawa (Mita och Namboku line).

Hitta till skolan via denna länk

Lågstadiet består av 3 grupper
Undervisningen är upplagd så att under den första timmen arbetar klassen med ett gemensamt tema. I samband med svenska högtider och traditioner fokuserar vi undervisningen även på detta. Efter rasten är det oftast lättsamma aktiviteter, sagoläsning, lekar, sånger etc.

Mellan- och högstadiet
På mellanstadiet arbetar eleverna individuellt i sina svenska arbetsböcker den första timmen. Efter rasten ägnar man sig ibland åt lättsammare aktiviteter eller så arbetar vi med något projekt som har svensk anknytning. I årskurserna 6-9 samarbetar vi med Sofia Distans i Sverige via dator. Eleverna följer tydliga läsårsplaner och har frihet och ansvar att planera sina studier. Som handledare stödjer du eleverna i deras arbete samt hjälper dem att strukturera sina studier. Eleverna på högstadiet arbetar i ett separat rum med handledning av lärare och assistent på mellanstadiet. Läs mer på www.sofiadistans.nu

Läs mer om oss på skolans hemsida www.svenskaskolantokyo.org