Network Menu

Våra aktiviteter

SWEA kimono event/YlvaKelly

Taiko

 

 

 

 

 


SWEA Japans aktivitetsprogram utgör en av våra viktigaste delar. Våra aktiviteter ger oss både tillfällen att träffas och lära känna varandra och att låta oss upptäcka och lära nya saker.

De planerade aktiviteterna utgör för många en första ingång till ett nytt socialt sammanhang. Programgruppen försöker därför anpassa aktiviteterna efter medlemmarnas intressen och engagemangsnivå.

Vi har flera olika grupper som engagerar sig i bland annat julbasar och donationer. Julbasaren är årets största arrangemang där vi tillsammans med Sveriges Ambassad sprider julstämning och samtidigt får in pengar som går till våra donationsprojekt till förmån för det jordbävningsdrabbade Tohoku området.

SWEA Japan erbjuder dig som medlem ett stort utbud av aktiviteter. Bland aktiviteterna återfinns:

Japanska matlagningsklasser under ledning av Kyoko Hattori, kock med livslång erfarenhet av traditionell japansk matlagning.

Ikebana – pröva den japanska konsten av blomsterarrangemang under ledning av Arikawa Seiko, erfaren lärare inom ikebana-stilen sougetsu.

Upptäck Tokyo-promenader – stads- och parkpromenader där vi upptäcker nya områden eller nya saker i gamla.

Barnträffar – en uppskattad mötespunkt för Sweor och partner med barn.

SWEA-fika/SWEA-lunch – vi träffas på olika kaféer och restauranger i olika delar av staden, ett lätt och trevligt sätt att hinna träffas.

Bokklubb – vi träffas en gång i månaden och diskuterar olika aktuella böcker. 

After work – uppsluppna träffar med glad stämning.

SWEA är en levande förening där medlemmarna själva bidrar till många aktiviteter. I vår interna facebookgrupp kan man enkelt ta del av och själv skapa event. Det kan vara en utställning som man gärna vill se, någon som planerar en hajk eller vad som helst egentligen där man välkomnar sällskap.

För mer detaljerad information och anmälan till aktiviteterna gå till SWEA Japans interna medlemsgrupp på Facebook. Saknar du tillgång till SWEA Japans Facebook-grupp skicka ett mail till japan(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaarkiv.org.

För att anmäla sig till våra aktiviteter måste man vara medlem och anmälan görs via SWEA Japan interna medlemsgrupp på Facebook. Vissa aktiviteter är enbart för Sweor och vissa välkomnar respektive och/eller barn. Till de flesta aktiviteter går det bra att ta med sig en gäst. När det endast finns ett begränsat antal platser gäller detta enbart i mån av plats.

Saknar du tillgång till SWEA Japans Facebook-grupp skicka ett mail till japan(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaarkiv.org om du önskar mer information. För medlemskap, ansök här.