Network Menu

Information

Välkommen att bli medlem i SWEA Japan!

Welcome

 

 

 

 

 

 

 

 

Medlemskapsregler

För att kunna antas som medlem i SWEA Japan ska du:

  • vara svenska eller svensktalande (behärska det svenska språket)
  • vara kvinna över 18 år
  • vara villig att verka för SWEAs ändamål
  • vara bosatt i Japan (eller vara på väg att flytta dit)

Steg 1 – fyll i en medlemsblankett och skicka in (blanketten hittar du här)

För att söka medlemskap i SWEA Japan fyller du i en medlemsblankett elektroniskt med dina kontaktuppgifter och maila den till japan.medlem(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaarkiv.org. När vi fått blanketten ifrån dig kommer vi att registrera dig i SWEA Internationals medlemsregister så att du kan få e-post med nyheter ifrån SWEA International och SWEA Japan.

Steg 2 – medlemsavgift

Medlemsavgiften är 6,000 yen per kalenderår, vi tillämpar inte halvårsavgifter, men efter den 1 september lämnas 50 % rabatt för nya medlemmar. En utträdd medlem som återinträder är inte en ny medlem, inte heller en medlem överflyttad från en annan SWEA avdelning.

Efter att vi godkänt din ansökan kommer vi att skicka betalningsinformation till dig med SWEA Japans bankkonto. Vänligen betala in avgiften till vårt bankkonto senast 30 dagar efter att du fått betalningsinformationen.

Om du ännu inte skaffat eget bankkonto i Japan är det enklast att betala in kontant på någon SMBC-bank (Prestia). Be bankpersonalen om hjälp att klicka dig fram på maskinen (tyvärr finns inte instruktioner på engelska) samt visa dem kontonumret innan inbetalningen utförs så bekräftar de att det är SWEA Japans konto. Du behöver inte ha jämna pengar med dig, du får växel tillbaka. OBS! Skriv in ditt namn och telefon med romanji, inte med japanska hiragana/ katakana/ kanji.

Har du bankkonto i Japan kan du istället välja att göra en överföring hos din bank eller en överföring i en ATM (Automated Teller Machine). Glöm inte att kontrollera att din ATM har ett kommentarsfält där du kan ange ditt namn. OBS! Samma sak här, skriv in ditt namn med romanji, inte med japanska hiragana/ katakana/ kanji.

Kassören kontrollerar kontinuerligt namn och bankinbetalningar när vi får in nya medlemsblanketter. Hör du inget ifrån oss är allt i sin ordning med betalningen och ditt medlemskap, annars skickar vi en påminnelse till dig via e-post.

Tveka inte att kontakta oss i SWEA Japan om du tycker bankinbetalning känns besvärligt, vi hjälper dig gärna! Vid SWEA Japans årsmöte (i februari varje år) har du även möjlighet att betala kontant till SWEA Japans kassör.

Steg 3 – Facebook

Vi använder oss av Facebook för nätverkande, intern SWEA Japaninformation samt tips till våra medlemmar. Det är där du kommer att kunna läsa om våra aktiviteter och anmäla dig till dessa.

Klicka på länken här för att ansöka om medlemskap.

Detta är en sluten grupp vilket betyder att det bara är medlemmar i SWEA Japan som kan ingå i denna grupp. Kassören kommer att acceptera dig till Facebookgruppen först efter att du gjort steg 2, så det är viktigt att du betalar in medlemsavgiften så fort som möjligt om du önskar ta del av detta.

Medföljandepolicy

2014 blev SWEA Japan först i världen med att erbjuda sina medlemmar en så kallad medföljandepolicy. Detta innebär att medföljande svensktalande make/partner till fullvärdig SWEA Japan medlem kan om så önskas deltaga i eventutbudet samt få tillgång till den slutna Facebookgruppen. Medföljandepolicyn erbjuds så länge det finns en betalande SWEA i familjen.

Övrigt

Alla våra medlemmar som betalat in helårsavgift kommer att vara kvar i vårt medlemsregister under hela kalenderåret samt ha tillgång till vår Facebookgrupp även om ni skulle flytta ifrån Japan tidigare under året. Om ni önskar att bli bortplockade ur systemet måste ni meddela oss detta. Om du har frågor kring medlemskap i SWEA Japan är du välkommen att höra av dig till japan.medlem(Replace this parenthesis with the @ sign)sweaarkiv.org

Tack för att du väljer att bli medlem i SWEA Japan!